Тибетський Молочний кефірний гриб Sadove 20 мл
308 ₴
Показати оптові ціни- Під замовлення
- Оптом і в роздріб
- Код: 91193
- +380 (98) 198-00-14Євгенія
Тибетський Молочний кефірний гриб 20 мл
9 доведених переваг кефіру для здоров'я
Ми включаємо продукти, які ми вважаємо корисними для наших покупців. Якщо ви купуєте у нас, Ви можете бути впевнені в тому, що ми також використовуємо цей продукт у нашому здоровому і усвідомленому харчуванні.
Цей популярний кисломолочний продукт використовується за його користь для здоров'я. Ось дослідження, що підтверджує це.
Кефір, основний продукт харчування у багатьох культурах по всьому світу, став неймовірно популярним у співтоваристві прихильників природного здоров'я.
Багатий поживними речовинами та пробіотиками, він дуже корисний для травлення та здоров'я кишківника. Насправді, багато людей вважають його навіть більш поживнішим, ніж йогурт.
Ось 9 переваг кефіру для здоров'я, підтверджених дослідженнями.
1. Кефір - фантастичне джерело багатьох поживних речовин.
Кефір походить із частин Східної Європи та Південно-Західної Азії. Його назва - від турецького слова "keyif", яке означає гарне самопочуття після їжі.
Це ферментований напій, традиційно виготовлений з коров'ячого або козячого молока.
Його готують шляхом додавання до молока кефірних грибків. Це не злакові зерна, а зерноподібні колонії дріжджів та молочнокислих бактерій, що на вигляд нагадують цвітну капусту.
Приблизно протягом 24 годин мікроорганізми в грибках кефіру розмножуються й зброджують цукор в молоці, перетворюючи його в кефір. Потім зерна витягуються з рідини та можуть бути використані знову.
Іншими словами, кефір – це напій, а кефірні грибки – це закваска, що використовується для приготування корисного напою багаторазово.
Молочнокислі бактерії перетворюють лактозу молока на молочну кислоту. Це те, що робить кефір кислуватим, як йогурт, але має більш рідку консистенцію.
1 чашка знежиреного кефіру містить:
Білок: 9 грам
Кальцій: 24% денної норми
Фосфор: 20% від добової норми
Вітамін B12: 29% добової норми
Рибофлавін (B2): 25% від добової норми
Магній: 7% від добової норми
Вітамін D: 12% від добової норми
Крім того, кефір містить близько 104 калорій, 11,6 г вуглеводів і 2-3 г жиру, залежно від виду молока.
Кефір також містить широкий спектр біологічно активних сполук, включаючи органічні кислоти та пептиди, які сприяють його користі для здоров'я.
Безмолочні версії кефіру можна приготувати із кокосової води, кокосового молока чи інших солодких рідин. У них не буде такого ж профілю поживних речовин, як кефір на молочній основі.
Кефір - це кисломолочний напій, виготовлений з кефірних грибків. Це багате джерело кальцію, білка та вітамінів групи В.
2. Кефір є потужнішим пробіотиком, ніж йогурт.
Деякі мікроорганізми мають благотворний вплив на здоров'я в шлунково-кишковому тракті.
Ці мікроорганізми, відомі як пробіотики, можуть впливати на здоров'я різними способами, сприяючи травленню, контролю ваги та психічному здоров'ю.
Йогурт є найвідомішим пробіотичним продуктом у західній дієті, але кефір насправді є набагато потужнішим джерелом.
Кефірні зерна містять до 61 штаму бактерій і дріжджів, що робить їх дуже багатим і різноманітним джерелом пробіотиків, хоча ця різноманітність може змінюватись.
Інші ферментовані молочні продукти виробляються з меншої кількості штамів і не містять дріжджів.
Кефір може містити до 61 різних мікроорганізмів, що робить його набагато потужнішим джерелом пробіотиків, ніж багато інших кисломолочних продуктів.
3. Кефір має сильні антибактеріальні властивості.
Вважається, деякі пробіотики в кефірі захищають від інфекцій.
Сюди входить пробіотик Lactobacillus kefiri, унікальний для кефіру.
Дослідження показують, що цей пробіотик може пригнічувати зростання різних шкідливих бактерій, включаючи сальмонеллу, Helicobacter pylori та кишкову паличку.
Кефіран, тип вуглеводів, присутній у кефірі, також має антибактеріальні властивості.
Кефір містить пробіотик Lactobacillus kefiri та вуглевод кефіран, обидва яких захищають від шкідливих бактерій.
4. Кефір може покращити здоров'я кісток та знизити ризик остеопорозу.
Остеопороз характеризується руйнуванням кісткової тканини та викликає серйозне занепокоєння у всіх країнах. Це особливо поширене серед жінок похилого віку і різко підвищує ризик переломів.
Забезпечення адекватного споживання кальцію є одним із найбільш ефективних способів покращити здоров'я кісток та уповільнити прогресування остеопорозу.
Повножирний кефір є не тільки чудовим джерелом кальцію, але й вітаміну К2, який відіграє центральну роль у метаболізмі кальцію. Було показано, що добавки з K2 знижують ризик переломів на 81%.
Нещодавні дослідження пов'язують кефір із підвищеною абсорбцією кальцію у кісткових клітинах. Це призводить до підвищення щільності кісток, що має допомогти запобігти переломам.
Кефір, виготовлений із молочних продуктів, є відмінним джерелом кальцію, а жирний молочний кефір також містить вітамін К2. Ці поживні речовини мають значення для здоров'я кісток.
5. Кефір може захистити від раку
Рак є однією з найпоширеніших причин смерті у світі. Це відбувається, коли аномальні клітини у вашому тілі ростуть безконтрольно, наприклад, пухлини.
Вважається, що пробіотики ферментованих молочних продуктах зменшують зростання пухлин, стимулюючи імунну систему. Таким чином, цілком можливо, що кефір може боротися із раком.
Ця захисна роль була продемонстрована у кількох дослідженнях.
Одне раннє дослідження показало, що екстракт кефіру знижує кількість клітин раку молочної залози у людини на 56% порівняно з екстрактом йогурту.
Майте на увазі, що необхідні дослідження на людях, перш ніж можна буде зробити тверді висновки.
Деякі дослідження в пробірці та на тваринах показують, що кефір може пригнічувати зростання ракових клітин. Однак жодне з поточних досліджень не включало людей, тому потрібні додаткові дослідження.
6. Пробіотики в кефірі можуть допомогти при різних проблемах із травленням.
Пробіотики, такі як кефір, можуть допомогти відновити баланс корисних бактерій у кишечнику.
Саме тому вони дуже ефективні при лікуванні багатьох форм діареї.
Більше того, численні дані свідчать про те, що пробіотики та продукти з пробіотиками можуть полегшити багато проблем із травленням.
До них відносяться синдром подразненого кишечника, виразки, спричинені інфекцією H. pylori, та багато інших.
З цієї причини кефір може бути корисним при проблемах із травленням.
Пробіотики, такі як кефір, можуть лікувати декілька форм діареї. Вони можуть призвести до поліпшення різних травних станів.
7. У кефірі мало лактози.
Звичайні молочні продукти містять натуральний цукор, який називають лактозою.
Багато людей, особливо дорослі, не можуть правильно розщеплювати та перетравлювати лактозу. Цей стан називається непереносимістю лактози.
Молочнокислі бактерії у ферментованих молочних продуктах, таких як кефір та йогурт, перетворюють лактозу на молочну кислоту, тому в цих продуктах лактози набагато менше, ніж у молоці.
Вони також містять ферменти, які можуть допомогти розщепити лактозу ще більше.
Ось чому кефір зазвичай добре переноситься людьми з непереносимістю лактози, принаймні порівняно зі звичайним молоком.
Майте на увазі, що можна приготувати кефір, який на 100% не містить лактози, використовуючи кокосову воду, фруктовий сік або інший немолочний напій.
У кефірі мало лактози, тому що його молочнокислі бактерії попередньо переварили лактозу. Люди з нестерпністю лактози часто можуть без проблем пити кефір.
8. Кефір може полегшити симптоми алергії та астми.
Алергічні реакції спричинені запальними реакціями на певні продукти чи речовини.
Люди з надчутливою імунною системою схильні до алергії, яка може спровокувати такі стани, як астма.
У дослідженнях було показано, що кефір пригнічує запальні реакції, пов'язані з алергією та астмою.
Обмежені дані досліджень свідчать, що вживання кефіру може зменшити алергічні реакції.
9. Кефір легко приготувати вдома
Якщо ви не впевнені у магазинному кефір, так само як і ми, його легко можна приготувати вдома.
У поєднанні зі свіжими фруктами кефір є корисним і смачним десертом.
Майте на увазі, що кефірні зерна для молочних та немолочних напоїв відрізняються.
Ви також можете знайти багато повідомлень у блогах та відео, які навчають приготуванню кефіру, але процес дуже простий:
У невелику баночку покладіть 1-2 столові ложки (14-28 г) кефірних грибків. Що більше ви використовуєте, то швидше буде готовий напій.
Додайте близько 2 чашок (500 мл) молока, бажано органічного чи навіть сирого. Молоко від корів, що харчуються травою, містить більше бета-каротину та вітаміну А. Залишіть 2,5 см вільного місця у верхній частині банки. Але оскільки не можна бути до кінця впевненим у здоров'ї коровки ми все-таки радимо використовувати додатково прокип'ячене домашнє молоко.
Ви можете додати трохи жирних вершків, якщо хочете отримати густіший кефір.
Накрийте кришкою і залиште на 12–36 годин за кімнатної температури. От і все.
Як тільки він починає виглядати комкуватим, він готовий. Після того, як ви акуратно процідите рідину, оригінальні гриби кефіру залишаться. Тепер ви можете покласти Тибетський Молочний кефірний гриб Sadove в нову банку з молоком, і процес розпочнеться спочатку.
Це смачно, поживно та дуже корисно для здоров'я.
Купуйте Тибетський Молочний кефірний гриб Sadove у нас, ми відправляємо їх у герметичному медичному контейнері у будь-який регіон України та додатково надішлемо інструкцію.
Будьте здорові та бережіть себе.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Sadove Greens |
Країна виробник | Україна |
Об'єм | |
мл | 20 |
Упаковка | |
Паковання засобу | Медичний пластиковий контейнер |
- Ціна: 308 ₴